$articleHeading

En dag på Vattenhallen - Lunds Science Center

Utforska vetenskapen på nära håll

Skånska åttondeklassare får i höst möjlighet till en upplevelse utöver det vanliga när Sparbanksstiftelsen Finn i samarbete med Sparbanken Skåne bjuder in till vetenskapsdag på Vattenhallen Science Center i Lund. Erbjudandet är kostnadsfritt och riktar sig till elever i årskurs 8 inom bankens verksamhetsområde.

Boka in en eller flera klasser för ett besök. Vi hyr Vattenhallen exklusivt för högstadieskolorna i sitt verksamhetsområde under tisdagar, onsdagar och torsdagar, från oktober till december. Transport till Lund och guider på plats kostar heller inte något för deltagande skolor.

Två olika teman gäller för hösten

Life Science – tyngdpunkt på kroppens mysterier. Eleverna kan bland annat mäta sitt blodtryck, prova på titthålskirurgi och åka genom tomografen för att se hur kroppen ser ut inuti. De får också en inblick i hur forskningsanläggningarna ESS och Max IV fungerar.

Robotprogrammering – kretsar kring robotar och styrsystem. Eleverna får bland annat göra egna konstruktioner och lära sig programmera i mikrokontrollern Arduino. Dessutom blir det turnering på den digitala klätterväggen.

I båda sessionerna ingår även en lustfylld resa ut i världsrymden i Vattenhallens eget planetarium. Varje besök varar 2,5 timme och innehåller flera praktiska laborationer. Vi kör ett förmiddags- och ett eftermiddagspass. Mellan 12–12.30 finns möjlighet att äta medhavd lunch i lokalerna. Vi bjuder på en frukt.

Vårens sessioner är fullbokade.
Vem står bakom projektet?

En dag på Vattenhallen är ett specialdesignat projekt för Sparbanksstiftelserna Finn, Färs & Frosta, 1826 och Sparbanken Skåne. Det genomförs i samarbete med Lunds universitet och Vattenhallen Science Center. Det är kostnadsfritt för skolorna och finansieras i sin helhet av sparbanksstiftelsen.

 

Mer information

Vårens sessioner är fullbokade.