$articleHeading

En dag i Ekens magiska värld

Fantasifull dag i naturen för åk 2

Sparbanksstiftelsen Finn bjuder, i samarbete med Sparbanken Skåne och Stiftelsen Skånska Landskap, in elever i årskurs 2 från elva kommuner till en fantasifull och upplevelserik dag i naturen. Platsen är Fulltoftas skogar. Här får eleverna träda in i sagans och naturens värld - bland uråldriga ekar tillsammans med sagoberättare, skådespelare och utomhuspedagoger. Dagen är kostnadsfri för skolan.

Om dagen

En dag i ekens magiska värld ger eleverna kunskap och känsla för alla de djur och växter som lever i, av och runt eken. Eleverna får en ingång till naturen med hjälp av en fantasifull berättelse som gestaltas av skådespelare och naturpedagoger. De blir engagerade i uppdrag och utmaningar, där de utforskar flera hundra år gamla ekar. Naturvetenskap, biologi och historia med inblick i myter och folktro är ämnen som eleverna fördjupar sig i. Barnen är också med och skapar nytt liv när varje klass planterar sin egen ek i skogen. Lärandet är direkt kopplat till Lgr11.

Vem står bakom projektet?
En dag i ekens magiska värld är ett specialdesignat projekt för Sparbanken Skåne, och bankens ägarstiftelser, från Stiftelsen Skånska Landskap.

När?
Projektet genomförs måndag till fredag under våren (en grupp på förmiddagen som avslutar med lunch och en grupp på eftermiddagen som startar med lunch). Klassen hämtas och lämnas med buss på skolan.

Var?
Dagarna äger rum i Fulltoftas strövområde.

Kostnad
Dagen är kostnadsfri för skolorna. Sparbanksstiftelsen Finn, Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta och Sparbanksstiftelsen 1826 finansierar projektet, såväl transport som aktiviteter. Egen matsäck medtages.

Anmälan 
Anmälan inför våren 2017 är nu stängd och projektet är fullbokat.

Frågor
Praktiska frågor gällande anmälan, buss etc:
Emilie Andersson, Skogssällskapet (som administrerar alla bokningar) 
eken@skogssallskapet.se, 0451-150 15


Frågor om projektets upplägg och innehåll:
Åsa Johansson, verksamhetschef utomhuspedagogik, Stiftelsen Skånska Landskap 
asa.j.johansson@skane.se, 0768-871 883

 

Mer information

Projektet kommer att genomföras våren 2017.